25. april 2015 kl. 11:57 (Nepal tid) ble Nepal rammet av et sterkt jordskjelv på en skala på 7,5. Skjelvet utløste mange kraftige etterskjelv. Både hovedskjelvet og etterskjelvene gjorde store skader.

Dette var det kraftigste skjelvet siden 1934. Pr. 3. mai var det bekreftet 7040 omkomne.
Les mer: https://no.wikipedia.org/wiki/Jordskjelvet_i_Nepal_i_april_2015

Jordskjelvene rammet også Feet Ministries of Nepal sin virksomhet svært hardt!

Rapport fra Ragnar Sundbekken Johannesen, leder i Feet Ministries Venner

Feet Ministries hadde fire barnehjem i Kathmandu, derfor var det med lettelse vi fikk bekreftet at ingen av barna var kommet til skade. De var skremte, men alle var like hele.

Barna fra tre av barnehjemmene overnattet hos Krishna mellom lørdag og søndag, totalt over 70 barn. Dette på grunn av at hans hus var det tryggeste. Det kom nye jordskjelv hver 3. time, og det ble lite søvn, da alle måtte ut for hvert nye skjelv. Krishna og staben sørget for at barna fikk mat og trøst både dag og natt.

Barnehjemmet som holdt til i bibelskolen, ble flyttet til nabohuset til kirken i Kathmandu. Pastor Yam hadde ett barnehjem fra før der, så nå det ble to barnehjem der, og to hos Krishna.

Bibelskole-bygget som var på fire etasjer, fikk store skader, veggene hadde til dels rast ut, og Sharadas Shelter ble flyttet til huset ved hovedkirken. En del av taket i den nye hovedkirken hadde også rast sammen. Den nye kirken i Porkahra klarte seg bra. Men to andre kirker av de 14 vi har, ble ødelagt.

Mens Ragnar snakket med Krishna kl. 09.09 søndag morgen 26. april, kom det et nytt jordskjelv, så alle måtte rømme ut, og samtalen ble avsluttet med redde hyl og skrik.

Videre rapportering og bilder måtte vente til internettforbindelsen var oppe igjen.

Takk til alle som støtter Feet Ministries, støtten trengs mer enn noen gang!

Ragnar Sundbekken Johannessen
Kathmandu, 26. april 2015