HISTORIEN VÅR

HVORDAN LEDET GUD OSS INN I DETTE ARBEIDET?

Det begynte helt galt. Milan Pariyar ønsket å skaffe familien bedre økonomi. Han tok kontakt med noen som kunne skaffe han jobb og reise til Europa. Dessverre var dette mennesker med uærlige hensikter. De fikk han til Nederland hvor han var i et halvt år. Her holdt han på å sulte og fryse i hjel. Deretter fikk de han til Norge. Han var nå i bunnløs gjeld. Som illegal arbeidstaker var han ikke i stand til å tjene nok til å betale ned gjelden. Gud ledet han til Østre Frikirke, hvor Ragnar var pastor.

Etter en tid begynte Ragnar å spørre Milan om hans bakgrunn. Han fikk da høre at hans eldre bror Krishna var leder av en kristen organisasjon hvor det var stor kirkevekst.

Da Ragnar forsto at Milan hadde vært borte fra kone og barn i nesten 3,5 år, tenkte han at kona og sønnen måtte få komme til Norge for å feire jul. Men da Milan var uten oppholdstillatelse,  var det umulig å få innvilget besøksvisum for dem.

Milans eldre bror, Krishna Pariyar, kom til Norge for å lete etter sin bror og han møtte Ragnar som ble tent da han fikk høre om kirkeveksten i organisasjonen Feet Ministries of Nepal.

Ragnar forsto at Milan aldri ville greie å gjøre opp for seg og bestemte seg for å kjøpe han fri og få han hjem til Nepal. Arbeidet med å få Milan hjem som frivillig retur, tok 3-4 måneder. I denne perioden reiste Ragnar til Nepal for å se og oppleve disse menighetene som han hadde hørt om.

Kallet

Etter denne turen fikk han kall til å støtte arbeidet i Nepal. Det var som han hørte en stemme si; dette er min fattig kirke, den skal du støtte.

I flere år tidligere hadde Ragnar og noen andre drevet en nærradio på Romerike. Denne var nettopp nedlagt og de hadde bestemt seg for å bruke overskuddet til gode formål. Etter andre tur til Kathmandu bestemte Ragnar seg for å bruke sin del på bibelskolen i Nepal. Feet Ministries hadde startet bygging av bibelskolen, men det hadde gått i stå på grunn av manglende midler.

Da Ragnar kom oppglødet tilbake til Østre frikirke fikk han flere fra menigheten til å støtte arbeidet i Nepal. På Ragnars tredje tur fikk han med seg Pål, Jørgen og Magny. Etter denne turen ble Feet Ministries Venner stiftet og registrert som forening.

Ingen utgifter i Norge  ♥  Direkte misjon  ♥  Vi går til de fattige